Giver proteinpulver flere bumser akne og urenhud?

Giver proteinpulver bumser og uren hud?

Man hører tit folk sige at proteinpulver giver bumser og uren hud, det skyldes ofte i forbindelse med at man begynder at dyrke sport eller styrketræning.

Inden at proteinpulveret skal gives skylden skal man lige overveje om der kan være andre årsager til uren hud i denne forbindelse. Først skal man gøre sig klart om det bare er tilfældigt, altså at man ville have fået bumserne lige meget hvad og bare finder på noget at give skylden til.

Er du begyndt at dyrke meget mere sport eller styrketræning så er det nok det frem for proteinpulveret selv der giver bumser. Når du træner så gennemgår kroppen nogle hormonelle forandringer, hvor det mandlige kønshormon testeron stiger, og da hormoner giver flere bumser så er det også derfor du oplever flere bumser i forbindelse med din træning.

En anden faktor der kan give dig uren hud er hvis du ikke får renset dit ansigt efter din træning, når du træner så sveder du, denne sved og fedt får dine pore til at blive lukket til og derved dannes der en bums. En god ide er derfor at vaske dit ansigt efter træning, helst med en god ansigts vask, vi anbefaler NJORD WASH efterfulgt af Basiron. En anden god ting er hvis du prøver at undgå at røre ved dit ansigt når du træner, for du har måske holdt på noget træningsudstyr som der er meget bakteriefyldt.

Så du kan med god grund fortsætte med at indtage proteinpulver uden at du får flere bumser i det, så længe du bruger en god ansigts vask og creme.